Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

10 februari 2022 Netwerkbijeenkomst ‘Geschillenbeslechting’

De vierde netwerkbijeenkomst, georganiseerd door de NVR, VvARA, VLB en VASN, zal gehouden worden op donderdag 10 februari 2022 met als thema ‘Geschillenbeslechting in de landbouw’.

Arbitrage, mediation of toch naar de rechter? Geschillen in de familie: voorkomen of alternatief oplossen? Hoe houden we de onteigening minnelijk?

In het kort

Na een inlooplunch nemen deskundige sprekers je mee in het thema “Geschillenbeslechting in de landbouw”. Daarbij komt geschillenbeslechting aan de orde bij: samenwerkingen in familieverband, pacht, het agrarisch bestuursrecht en bij onteigening. Uiteraard komt ook casuïstiek aan de orde.

Tijdens deze nuttige én leerzame netwerkmiddag kunt u netwerken met de leden aangesloten bij één van onze organisaties. Zij zijn net als u dagelijks betrokken bij juridische zaken op het gebied van agrarisch recht. Zo komen wij tegemoet aan de wens van onze leden om elkaar gemakkelijker te kunnen vinden en kennis met elkaar te delen.

Ter afsluiting krijgt u een netwerkborrel aangeboden, waarin u de nieuwe inzichten kunt delen en verbindingen voor de toekomst kunt leggen.

Datum en plaats

Datum: donderdag 10 februari 2022, vanaf 12.30 uur tot 16.45 uur
Locatie: Fletcher Hotel De Wageningsche Berg te Wageningen
Kosten: € 250,- excl. btw
Studiepunten: NVR/VvARA/VASN/VLB 3 studiepunten

In het kort

vanaf 12.30 uur: Inlooplunch
13.15 – 13.50 uur: Tea Mellema zal spreken over de geschillen in de familiesfeer
13.50 – 14.25 uur: Henk Hofstee zal spreken over de geschillen in de pachtsfeer
14.25 – 14.50 uur: Pauze
14.50 – 15.25 uur: Jacques Sluijsmans zal spreken over onteigening in relatie tot de stikstofproblematiek; dit onderdeel is mede geagendeerd vanwege de mogelijke inzet van onteigening in het kader van de stikstofproblematiek.
15.25 – 16:00 uur: Joan Naus zal spreken over de minnelijke fase in de onteigening
16:00 – 16.45 uur: Forumdiscussie
16:45 uur: Netwerkborrel onder het genot van een drankje en een hapje aangeboden door de NVR, de VvARA, de VASN en VLB.

Deelname

Uiteraard vragen we alle deelnemers zich te houden aan de dan geldende coronaregels en de regels die de locatie zal hanteren. Waar nodig, zullen we dat nog vooraf communiceren met de deelnemers.

Momenteel werkt Fletcher met het Coronatoegangsbewijs: bij binnenkomst zal via de corona-check-app een check gedaan worden en alleen bij een groen vinkje word je toegelaten. Ook een QR-code op papier kan gebruikt worden.

De QR-code voor het groene vinkje krijg je als je volledige gevaccineerd bent, een geldige herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van max. 24 uur oud.

Klik hier voor de meest actuele informatie.

Meer weten of aanmelden?

Klik hier voor de volledige cursusbeschrijving.

Wilt u zich aanmelden?