Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Bedrijfsopvolgers gezocht!

Uit de grafieken met toelichting van het CBS over 2020 blijkt dat ruim 16.000 agrarische bedrijven geen opvolger heeft. Deze zijn met name niet te vinden voor kleine bedrijven. (Middel)grote bedrijven hebben in 60% van de gevallen een opvolger. De animo voor overname van deze bedrijven is de laatste jaren onder de middelgrote bedrijven wel afgenomen. Melkveebedrijven zijn het meest populair voor overname. Land- en tuinbouwbedrijven in het Noorden heeft vaker een opvolger dan het zuiden van Nederland. De opvolging van melkvee- en akkerbouwbedrijven is het beste geregeld in de provincie Flevoland.

Zo even een greep uit de voorlopige cijfers van de landbouwtelling 2020 door het CBS. Wie geïnteresseerd is in statistieken moet zeker even doorlinken!

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.