Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Betere samenwerking voor leefbaar platteland

In Nieuwe Oogst leest u over het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland (IBP VP). Het doel van dit programma is het stimuleren van de transitie naar een economisch vitaal, ecologisch duurzaam en leefbaar platteland. Om dit doel te bereiken wordt op nationaal niveau een beleid gemaakt. In de verschillende gebieden komen echter verschillende uitdagingen voor. Er is maatwerk nodig.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Athena instituut van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam concluderen dat meer samenwerking nodig is tussen de betrokken overheden (LNV, provincies, gemeenten en waterschappen). Er blijven nu kansen onbenut.

‘Er is meer gemeenschappelijk sturing nodig om tot goede samenwerking te komen,’ aldus PBL directeur Hans Mommaas. Belangrijk is ook dat de bewoners van het platteland worden meegenomen in dit proces.

Ook de agri-notaris houdt zich bezig met de leefbaarheid op het platteland. Van de problematiek rond de agrarische bedrijfswoning tot kavelruil. U kunt altijd bij uw agri-notaris terecht.

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk.