Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boer-tot-bordstrategie aangenomen

Het Europees parlement heeft met grote meerderheid 27 voorstellen in de boer-tot-bordstrategie van de Nederlandse Europarlementariër Frans Timmermans aangenomen.

Dit betekent dat deze voorstellen nu worden uitgevoerd in wetgeving. Doel van deze wetgeving is de boeren een betere positie in de toeleveringsketen te geven. Dat niet alle politieke partijen dit zien zitten en waarom staat uitgebreid omschreven in Nieuwe Oogst.

Het is alom bekend dat de boeren voor hun product maar een fractie krijgen van wat het de consument in de supermarkt kost. Met deze wetgeving moet daarin verbetering komen. Het idee is goed vinden de meesten, maar de uitvoering is nog veel te vaag. Ook de effecten zijn niet voldoende doorgerekend. Vraag is of dit niet weer een compromis is omdat er iets moest gebeuren…

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.