Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boer zoekt boer

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft samen met de Rabobank, Flynth en een agrocoach het platform Boer zoekt Boer opgezet.

De bedoeling is om goede begeleiding te beiden bij buitenfamiliaire bedrijfsovername. De belangstelling komt niet alleen van boeren zonder bedrijfsopvolger, maar ook van potentiële bedrijfsopvolgers. Na betaling van entreegeld kan er in de beslotenheid van het platform gezocht worden naar aan match. Bij een serieuze match wordt ondersteuning verleend door de genoemde organisaties.

Een buitenfamiliaire overname is niet eenvoudig. Er is veel overtuigingskracht en zelfverzekerdheid voor nodig. Het NAJK is met het ministerie van LNV bezig met de voorbereiding van het kenniscentrum Bedrijfsovername, dat bedoeld is om alle vragen rond bedrijfsovername te faciliteren en mensen te voorzien van kennis daarover.

De buitenfamiliaire bedrijfsopvolging komt steeds vaker voor. Als er sprake is van wederzijds vertrouwen, zijn er mooie overnames mogelijk. Wellicht kunnen ook de kinderen van de agrarisch ondernemer, die wil overdragen, worden betrokken in het proces, omdat er sprake kan zijn van grote overnamesommen. De agri-notaris kan hierin volop meedenken en partijen van actuele informatie voorzien.

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.