Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Boeren voorlopig niet in gesprek over gebiedsgerichte aanpak

Voorlopig worden de gesprekken in alle provincies omtrent gebiedsgerichte aanpak gestaakt door de boerenvertegenwoordigers.

Tijdens een spoedbijeenkomst is besloten dat er eerst vanuit de ministers van LNV en N&S bepaalde toezeggingen worden gedaan alvorens er op provinciaal niveau verder zal worden gepraat. Reden hiervoor is de stikstofbrief van minister Van der Wal, waarin onder meer staat dat zij de reductie van stikstofuitstoot wil versnellen en dat onteigenen geen taboe meer is. Melkvee schrijft dat deze brief het goed functioneren van de commissies gebiedsgerichte aanpak belemmert, zo niet onmogelijk maakt.

De stikstofreductie is een proces met vele spelers, en de landbouw wil een onderdeel van de oplossing zijn, maar zonder onteigening, met latente ruimte en het legaliseren van PAS-Melders.

Wilma Dicou

Wilma Dicou

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Register notarisklerk bij Prinsenhof notariaat in Prinsenbeek, agrarisch specialist en Lid VASN. Paralegal expert in het notariaat op het gebied van (complexe) onroerend goed transacties, agrarisch vastgoed.