Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Coronacrisis heeft ook forse impact op de agrarische sector

Geen enkele sector ontkomt aan schade door het coronavirus. Vele factoren spelen hierbij een rol: afnemende afzetmogelijkheden, gebrek aan seizoensmedewerkers, logistieke beperkingen.

In Boerderij maken verschillende organisaties als LTO, banken en accountants een inschatting van de schadebedragen in de verschillende agrarische sectoren. Alhoewel het er op lijkt dat de plantaardige sectoren het hardst worden getroffen, bijvoorbeeld omdat sierteelt niet als een vitale sector wordt gezien, is ook in de andere sectoren de te verwachten schade aanzienlijk. Geadviseerd wordt om de schade door de coronacrisis goed te documenteren. Als er een schaderegeling komt kan dit helpen bij de onderbouwing van een claim.

Dé Agri-Notaris hoopt dat alle sectoren, met en zonder steun van de overheid, hun hoofd boven water kunnen houden en spoedig weer hun normale bedrijfsvoering kunnen oppakken.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Manon Vonk

Marco Lenderink

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.