Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

De kaas maakt boer en burger blij

Zo kunnen we lezen in Stal en Akker. Een initiatief, inmiddels vastgelegd in de coöperatie Duinzuivel, waarbij de bedrijfsvoering werd omgeschakeld en de koeien weer naar buiten gaan. Het eindproduct: ambachtelijke Brabantse Duingoedkaas.

Ook stellen de 15 aangesloten boeren bij toerbeurt hun bedrijf open en werken ze aan biodiversiteit. Dat lokaal en duurzaam produceren ‘hot ’is blijkt wel uit het feit dat de 1e 600 kilo kaas in een mum van tijd verkocht was, zelfs met minimale pr!

Ik vind het geweldig om te zien dat boeren zelf initiatief nemen en er ook serieus mee aan de slag gaan. Ik zie dat bij ons in de gemeente ook, de melktap, zelfgeproduceerde yoghurt, kwark en kaas en de vleespakketten van de boer komen elke dag wel op Facebook voorbij. Daar valt echt wel een verdienmodel van te maken. Je moet alleen het lef hebben, de burger wil wel!

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.