Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Drenthe wil geen leegloop platteland

De Provincie Drenthe houdt van een pragmatische aanpak en wil dat de boeren door kunnen boeren, ook nu, zo lezen wij in Nieuwe Oogst. Nu de stikstofwet is aangenomen, kan de Provincie aan de slag, aldus gedeputeerde Jumelet. Drenthe zet eerst in op de eigen boeren in Drenthe en wil daarmee voorkomen dat boeren uit Brabant fosfaatrechten opkopen. Dit jaar wil Drenthe werken aan een stikstofreductie- en natuurherstelplan. Voor een uitkoopregeling voor boeren is vanuit het Rijk voor Drenthe veel te weinig budget beschikbaar. Het zal dus moeten komen uit samenwerking en innovatie, waarbij goed gedrag beloond wordt.

Als Drentse agri-notaris vind ik het leuk dat ik steeds vaker een bericht uit ‘mijn’ provincie mag lezen. We zijn er ons in Drenthe dus van bewust dat dit ook hier hoognodig aandacht verdient. Zeker vanwege het feit dat we hier midden in de nationale natuurparken zitten.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.