Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Een nuchtere kijk

In een prachtig artikel in de Volkskrant wordt door Bart Kemp, voorzitter van Agractie Nederland en schapenhouder, op een duidelijke wijze uiteengezet dat we het met opkoopregelingen van landbouwbedrijven niet gaan redden. Het gaat elke Nederlander jaarlijks geld kosten, terwijl hij aangeeft dat we daarmee in Nederland de stifstofproblematiek niet oplossen. Immers naast de dieren zijn de vliegtuig- en andere industrieën evengoed veroorzakers. Hij stelt voor om in te zetten op natuurgebieden die op lange termijn houdbaar zijn met daarnaast volop ruimte voor een aantrekkelijk en gevarieerd platteland met ‘boerennatuur’; “geef de boer de financiële ruimte om dit in stand te kunnen houden”.

 Een leuk artikel om te lezen! Als agri-notaris herken ik de realistische weergave van de huidige situatie. Zeker even lezen!

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.