Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

‘Erfdelen’ een reële optie?

Een interessant artikel in Linda over gezinnen die samen een boerderij op het platteland kopen en omtoveren tot woonruimte(s). Opa en oma in de schuur en de dochter met haar gezin in de boerderij. Of acht stellen die in de boerderij met bijgebouwen een onderkomen vinden; alles is mogelijk. Linda schrijft over diverse welwillende gemeenten waarin procedures voor dergelijke omgevingsvergunningen – waarvoor je overigens wel lange adem moet hebben – zijn of worden opgestart. Er is zelfs een site erfdelen.nl door een initiatiefnemer voor opgericht.

Het is een leuk en zeer leesbaar artikel in deze glossy, waarin de gebouwen van boerenbedrijven die beëindigd worden een nieuwe (woon)bestemming krijgen. Zeker in deze tijd met alle voorgenomen plannen ter beperking van stikstofuitstoot een artikel met een hoge actualiteitswaarde.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.