Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Fotowedstrijd?

D66-kamerlid De Groot roept op om foto’s van de gele landerijen in het voorjaar naar de minister van LNV te sturen.

De weilanden kleuren geel door het gebruik van glyfosaat. Dat is een stof die de biodiversiteit van het land aantast en slecht voor de gezondheid kan zijn, volgens De Groot. De kamer heeft in 2018 een motie aangenomen, waarbij de toenmalige minister van LNV werd opgeroepen de toepassing van glyfosaat niet meer toe te staan. Daar is nog niets mee gebeurd.

De Groot kreeg steun voor deze oproep, maar ook zeker veel kritiek. Zo verwijt BBB-kamerlid Van der Plas De Groot van ‘opruiing’. Het middel is nog steeds toegestaan en mag dus door de boeren gebruikt worden.

LTO-Nederland roept op om je allermooiste foto van het platteland naar de minister te sturen. “De akkers en weilanden staat dit jaar weer vol in bloei. Boeren en tuinders beheren het groen in ons buitengebied”, twittert LTO.

U leest hier meer over in Nieuwe Oogst.

Persoonlijk kan ik nog steeds erg genieten van ons platteland. Ik wandel graag en veel en zie zo de verscheidenheid en pracht van het Nederlandse landschap langzaam aan me voorbij trekken. Ook maar eens een mooie foto naar het ministerie van LNV sturen?

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk.