Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Frans Timmermans teruggefloten over GLB

Onlangs werd een – nog verder in te vullen – compromis in Brussel bereikt over de GLBplannen door de Europese Landbouwraad en het Europees Parlement, aldus Vilt. Volgens de natuurorganisaties de doodsteek voor de biodiversiteit en in strijd met de eerder overeengekomen klimaatafspraken in de Green Deal.

Eurocommissaris Timmermans heeft onder druk van diverse protesten nu openlijk de vraag gesteld of het niet beter is om de GLBplannen in te trekken. Deze suggestie doorkruist het democratisch proces, aldus belanghebbenden. Zij hebben aan Brussel gevraagd de eurocommissaris tot de orde te roepen en constructief inhoudelijk met de positieve punten in de plannen aan de slag te gaan.

 Als agri-notaris meen ik mij te herinneren dat Timmermans eerder dit jaar ook al niet zo handig opereerde in de Europese landbouwpolitiek. Misschien tijd om eens een goed gesprek met hem aan te gaan of is dit onderdeel van het spelletje dat politiek heet?

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.