Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

FrieslandCampina bekijkt herverdeling PlanetProof-geld

Het bestuur van FrieslandCampina gaat bekijken of de opbrengsten van de PlanetProof-melkstroom anders kunnen worden verdeeld onder alle boeren die aan de criteria voor de duurzame melkstroom voldoen.

Een groep leden-melkveehouders dienden hiertoe een voorstel in. Het voorstel is al enige tijd geleden gedaan, maar werd onlangs weer actueel. Om logistieke redenen werd de overeenkomst met ruim 30 Twentse melkveehouders opgezegd. Reden is onder andere dat de fabriek waar de melk wordt verwerkt te ver weg ligt, in Maasdam.

Frans Keurentjes, voorzitter van FrieslandCampina geeft in Nieuwe Oogst aan, dat het bestuur binnenkort serieus naar het initiatiefvoorstel gaat kijken.

De agri-notaris is een groot voorstander van een duurzame melkstroom, zoals PlanetProof. Het zou bijzonder spijtig zijn als melkveehouders die wel willen, niet kunnen leveren, enkel omdat ze te ver van de fabriek hun bedrijf hebben.

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.