Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Gaat de landbouwproductie weg uit Nederland?

In Nieuwe Oogst lezen we dat Europees parlementslid Schrijer-Pierik (CDA) een duidelijke mening heeft over het Europese landbouwbeleid. Zij is van mening dat “daarmee de agenda van de links-liberale, groene en opportunistisch-nationalistische coalitie ter verschuiving van vitale voedselproductie vanuit Noordwest-Europa naar Oost- en Zuid-Europa wordt gediend en niet het Klimaatakkoord van Parijs.”

Duidelijk blijkt maar weer eens dat in Europa door de diverse landen nog veel “eigen politiek” bedreven wordt en niet altijd het gemeenschappelijk belang voorop staat. Dit geldt helaas niet alleen op Europees niveau, maar zie je zelfs bij ons in de door herindeling samengevoegde plattelandsgemeente. Er wordt nog steeds binnen de dorpsgrenzen gekeken, in plaats van naar het grotere geheel. Wanneer komt het besef dat we samen sterker zijn?

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.