Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Gaat de stikstofwet door nu Rutte III is gevallen?

In dit artikel in Nieuwe Oogst wordt de vraag gesteld of de 1e Kamer wel een besluit kan nemen – als laatste – na de val van het Kabinet over de wet rondom stikstofreductie en natuurherstel, die zo moeizaam tot stand is gekomen. Duidelijk is dat zowel de 1e als 2e Kamer een onderwerp nu ‘controversieel’ kan verklaren. Er wordt dan pas besloten in een volgende Kabinetsperiode. “Omdat de PAS-boeren vanaf 2023 gelegaliseerd zouden worden in de wet, er gekeken zou worden naar economische haalbaarheid van de stikstofregels en de stikstofdepositie in het buitenland meegenomen zou worden, hebben de boeren belang bij het definitief worden van de wet”, aldus Elshof, bestuurder van LTO.

Als agri-notaris vind ik het opmerkelijk om na het Malieveld en alles wat daarmee samenhing aan boerenprotesten, nu een draai van 180 graden te zien in agrarisch Nederland!

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.