Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Geen bedrijfsopvolger, wat nu?

In de Agrio Special Bedijfsontwikkeling worden diverse boeren geïnterviewd die geen bedrijfsopvolger hebben, omdat hun kinderen allemaal voor een ander vak gekozen hebben. Hoe ga je daarmee om of wacht je op de generatie kleinkinderen in de hoop dat daar een opvolger opstaat?

Een lezenswaardig artikel, waarbij de tendens is dat de boer aangeeft blij te zijn wanneer zijn bedrijf dat vaak generaties lang in de familie is, in handen van een opvolgend agrariër komt. In veel gevallen gaat het om relatief kleinere bedrijven.

Bij het citaat van een boer “als hier niet meer geboerd wordt, gaat de ziel uit het bedrijf” sluit ik mij als agri-notaris graag aan. Je ziet op het platteland dat boeren stoppen en er in plaats van een agrarische- een woonbestemming komt. De bedrijvigheid neemt niet alleen op het bedrijfsperceel af, ook in de omgeving wordt het stil. Helaas is dat niet altijd een goede ontwikkeling voor de leefbaarheid op het platteland.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.