Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Glyfosaat in de ban

Een gele of oranje gekleurde akker in het voorjaar wanneer het gras aan het eind van de winter plaats moet maken voor een ander gewas gaat u steeds minder zien als het aan de boeren in de Achterhoek en Overijssel ligt, aldus LTO Noord.

Daar zijn projecten waarbij groepen van 10 tot 15 boeren proberen om met natuurlijke alternatieven onkruid te bestrijden en gras te behandelen. Hoewel het gebruik van glyfosaat als onkruidbestrijder is goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, zien de boeren dat het steeds belangrijker wordt over te gaan naar het gebruik van natuurlijke en mechanische alternatieve methoden.

Beperking van bestrijdingsmiddelen als glyfosaat op initiatief van de boeren zelf getuigt van bewustwording, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Dit draagt bij aan een positief beeld van de agrariërs.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.