Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Green Deal heeft geen onderbouwing

Eerder dit jaar presenteerde de Europese Commissie de Green Deal. Plannen met enorme gevolgen voor boeren.

In Nieuwe Oogst schrijft CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik dat een goede onderbouwing van de plannen en een langetermijnstrategie ontbreekt. Zij en haar collega’s proberen al maanden tevergeefs een effectbeoordeling en onderbouwing van de plannen te krijgen.

Volgens Schreijer-Pierik wordt vergeten dat boeren ook hun eigen brood moeten verdienen. Er moet volgens haar veel meer gekeken worden naar het verdienmodel en de boer-tot-bordstrategie mag niet misbruikt worden om onevenredig zwaar ingevulde Natura 2000-doelstellingen op te leggen.

Klimaat is op de agenda van de Europese Commissie een belangrijk item. Het is goed dat een Nederlandse europarlementariër goed naar de onderbouwing kijkt. Als agrinotaris weet ik dat klimaat ook voor de agrarisch ondernemer een belangrijk item blijft, ook al is niet iedereen die mening toegedaan.

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.