Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Haasje over in de grensstreek

In een artikel van de NOS lezen we dat veel boeren in Noord-Brabant de Belgische grens oversteken om daar varkensstallen te kopen van de zuiderburen. De stikstofregels in België zijn op dit moment soepeler, zodat uitbreiding van het bedrijf daar makkelijker is. Veel boeren blijven in Nederland wonen, waardoor de Belgen vrezen dat de sociale samenhang verdwijnt. Ook de burgers aan de andere kant van de grens in Nederland zijn niet blij, de stank waait uit België over.

Duidelijk is dat het Europese landbouwbeleid in de verschillende landen en zeker in de grensstreken meer op elkaar moet worden aangesloten. Bij mij in Drenthe, zie je dezelfde beweging maar dan richting onze naaste buur, Duitsland. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van het aanpakken van het Europese stikstofprobleem!

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.