Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Het ontbreekt raadsleden en ambtenaren aan agrarische kennis

De boeren krijgen steeds minder vertrouwen in de gemeenten. Capaciteit en kennis zouden bij de ambtenaren ontbreken om de ruimtelijke ordeningen en gebiedsprocessen op te pakken. Daarnaast zouden de raadsleden onvoldoende kennis hebben.

Slechts 37% vertrouwt de gemeentelijke politiek als het op de belangen van de agrariërs aankomt blijkt uit onderzoek gedaan onder de boeren in de maanden februari en maart 2022 door Nieuwe Oogst. Benieuwd naar de verdere vaststellingen en cijfers? Dan is dit een interessant artikel!

Het is steeds moeilijker om gekwalificeerde raadsleden te vinden. Ze doen dit raadswerk meestal naast hun normale baan. De regelgeving en procedures worden steeds ingewikkelder en je moet van alle markten thuis zijn. Een onmogelijke opgave. Het is niet voor niets dat de generalisten verdwijnen en er steeds meer specialisten komen! De vraag blijft wel of we daar uiteindelijk bij gebaat zijn.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.