Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Impact coronacrisis in de land- en tuinbouw

AgriDirect heeft onderzoek gedaan naar de invloed van de coronacrisis op de land- en tuinbouw. In de akkerbouw, open teelten en veehouderij worden de gevolgen minder gevoeld dan in de glastuinbouw.

In Nieuwe Oogst wordt beschreven hoe groot de invloed van de crisis is in de akkerbouw (12,5%), open teelten (4,3%) graasdier (6,5%), varkens- en pluimvee (11,8%) en glastuinbouw het hoogst met een percentage van 25,4%.

Bij de glastuinbouw is de impact niet alleen op dit moment groot, maar wordt ook verwacht dat deze coronacrisis ook op de lange termijn een grote impact zal hebben op hun bedrijf, dit heeft vooral te maken met de afzet en de export.

Welke branche het ook betreft, maar sinds half maart hebben we allemaal te maken met de gevolgen van de coronacrisis, zowel de burgers, als de ondernemers. Als agri-notaris hoop ik dat de ondernemers voldoende rek hebben en houden om deze crisis te doorstaan.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Martin Bergsma

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.