Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Is direct weghalen kalf bij moeder (ernstig) dierenleed?

Hof en rechtbank hebben in kort geding beslist dat dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht dit niet als vaststaand gegeven mag presenteren bij en publiekscampagne gericht tegen consumptie van zuivel, aldus Recht en Nieuws. Zij hebben dit niet met voldoende feiten aangetoond, waardoor de belangen van de boeren zwaarder wegen dan het recht op vrijheid van meningsuiting. Dier&Recht is het er niet mee eens en vindt dat op deze wijze het publieke debat in de kiem gesmoord wordt. Zij overwegen de start van een bodemprocedure en zijn van plan door te gaan met deze en vergelijkbare campagnes aldus Melkvee. Nieuwe Oogst meldt dat de boeren blij zijn met de uitspraak omdat zij zich als dierenmishandelaars zagen weggezet.

Een mooi voorbeeld van belangenafweging. Als agri-notaris vind ik dat je integer moet handelen. Naar mijn mening wordt iedereen tegenwoordig wel heel snel aan de schandpaal genageld, zonder dat sprake is van controle op juistheid van gegevens of geruchten. Goed dat hier duidelijk een grens wordt gesteld.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.