Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Jongeren in de boomkwekerij

Op 26 augustus 2021 organiseerde de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen een jongerendag Boomkwekerij.

De coördinator van deze jongerendag, de heer Arno Engels, vertelt in Nieuwe Oogst hem opviel dat de jongeren behoorlijk ondervertegenwoordigd waren bij de gebruikelijke bijeenkomsten van de Vakgroep, terwijl zij wel vaak goede en nieuwe ideeën hebben. Daarom werd een dag speciaal voor jongeren georganiseerd.

Jongeren zijn de toekomst van de boomkwekerij, aldus Engels. Het gaat goed met de sector; er is veel vraag. Daar zullen de jongeren in moeten gaan voorzien. Daarom is het belangrijk om juist deze groep betrokken te houden bij de boomkwekerij.

Er zijn nieuwe technieken in ontwikkeling. Engels verwacht dat veel jongeren geïnteresseerd zijn in deze innovaties. Een belangrijk onderdeel van de jongerendag.

Daarnaast hoopt hij dat jongeren op deze dag onderling contacten hebben gelegd. Zo kunnen de jongeren ook kennis maken met de verschillende mogelijkheden qua bedrijfsvoering en dergelijke.

Ook de agri-notaris houdt zich bezig met de toekomst, met de volgende generatie agrarisch ondernemers. Daarom besteedt de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat ook aandacht aan voorlichting en kennisoverdracht aan jongeren en studenten in de agrarische sector.

 

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk.