Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Kabinet dreef boeren in de hoek, maar er zijn grenzen

De NOS bericht dat de boeren zich absoluut niet gehoord voelen. Cees Veerman, zelf landbouwer en oud-minister, geeft aan dat het vertrouwen bij de boeren in de regering inmiddels volledig weg is door de manier waarop de regering de oplossing van het stikstofprobleem bij de boeren heeft gelegd. Remkes is, als oud-lid van het Adviescollege Stikstofproblematiek met de daaruit voortvloeiende vergaande sanering van boerenbedrijven, niet de bemiddelaar maar de onheil brenger, aldus Veerman.

Dit heeft ertoe geleid dat de uitnodiging voor een eerste gesprek met bemiddelaar Remkes door geen enkele boerenorganisatie werd geaccepteerd. Rutte heeft inmiddels gebeld met deze organisaties vanuit zijn vakantieadres, waardoor LTO wel gaat aanschuiven, aldus NOS. 

Als agri-notaris ben ik voor het vinden van een gezamenlijke oplossing. De manier waarop er nu door betrokken partijen wordt geacteerd stuit mij tegen de borst. Het brengt onrust, gevaar en schade met zich mee voor de hele Nederlandse maatschappij.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.