Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Kamermeerderheid voor stikstofwet

In een artikel van de NOS kunnen we lezen dat de vorige week door de Tweede Kamer aangenomen stikstofwet van Minister Schouten naar verwachting volgende week ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen. Dat is op het nippertje, want de tijdelijke wet vervalt op 1 januari aanstaande.

Een week eerder gaf de NOS al aan dat er dan vanaf begin volgend jaar weer gebouwd kan worden in Nederland. Maar hoe zit het met de boeren? De vertegenwoordigers daarvan zijn ontevreden en verwachten boerenacties. Zij wensen liever innovatie in hun bedrijf dan uitkoop om stikstofreductie te realiseren, waardoor de natuur zich kan herstellen.

Mij valt als agri-notaris op dat wetten steeds meer tot stand komen onder tijdsdruk, waardoor het er min of meer doorheen geduwd wordt. Dat geldt niet alleen voor deze wet, maar is over de hele linie zo. Ik vraag mij af of dit overeenstemt met onze democratische samenleving.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.