Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Landbouwcollectief blijft samenwerken maar in andere vorm?

Esther de Snoo, René Bouwmeester en Johan Wissink berichten in Nieuwe Oogst over de toekomst van de samenwerking van de belangenorganisaties in het Landbouw Collectief (LC), opgericht in verband met het stikstofprobleem.

Nu het LTO het LC heeft verlaten vanwege de huidige setting, geven diverse partijen aan te willen blijven samenwerken, maar in een andere vorm. Ook LTO zou hiervoor open staan. De vorm waarin dat gebeurt staat ter discussie. Hierover vindt met alle 13 belangenorganisaties overleg plaats. In het bestuur van Farmers Defense Force is inmiddels verschil van inzicht ontstaan over hoe de organisatie verder gaat met het LC.

Voorzitter Dijkhuizen van het LC ziet zijn rol als tijdelijk “Eerst zien of en zo ja hoe partijen verder willen. Dat is het belangrijkste. Dan komt de vraag van voorzitter. Het mag duidelijk zijn, dat dit voor mij een tijdelijke klus is”

Uw agri-notaris volgt de ontwikkelingen van het Landbouw Collectief op de voet.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Annemarie Goudswaard

Gea Bijlsma

Gea Bijlsma

maakt deel uit van het redactieteam van agrinotaris.nl. Mr G. (Gea) Bijlsma, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer bij Notariskantoor Oosterhesselen.