Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Landbouwverkeer de weg kwijt?

In Nieuwe Oogst wordt aandacht gevraagd voor een steeds groter wordend vraagstuk op het gebied van ruimtelijke ordening. De landbouwvoertuigen worden steeds groter en kunnen daardoor moeilijk gebruik maken van de smalle wegen door de dorpen en steden. Anderzijds wil de overheid boeren en loonwerkers met hun grote voertuigen ook niet op de ‘doorstroom’-wegen hebben. Ze zijn immers geen snelverkeer en houden daarmee medeweggebruikers op. Inmiddels blijkt dat dit probleem niet alleen in het drukke deel van Nederland speelt, maar ook in Drenthe.

Als agri-notaris in een klein dorp met een rondweg herken ik de problematiek. Door het dorp is haast onmogelijk, langs de provinciale weg rijden leidt het tot vertraging. Ik denk dat de burger de vertraging op de N-weg maar voor lief moet nemen!

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.