Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Legaliseren, registreren, reduceren is enige route

Met deze woorden wil LTO aangeven in Nieuwe Oogst dat dit de enige weg is om te komen tot een eerlijk en effectief stikstofbeleid, waarbij chaos wordt voorkomen. Zij vinden dat het wetsontwerp van de minister teveel gericht is op opkoopregelingen en te weinig op innovatie. In dat kader vinden zij ook dat er een verschuiving moet plaatsvinden in de beschikbare budgetten ten faveure van innovatie.

Daarnaast wordt de brandbrief genoemd in verband met het feit dat er nog steeds geen oplossing is rond de PAS problematiek, waardoor een aantal PAS-melders nog steeds in grote onzekerheid verkeren.

Het is jammer dat de minister en LTO de handen niet ineen slaan en gezamenlijk optrekken. Ik denk dat het effectiever is om mensen uit het veld aan tafel te hebben en het daardoor sneller gaat om hierin grote stappen voorwaarts te zetten.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.