Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

“Liever windmolens dan zonnevelden”

Een interview met Jan van Malestein op melkvee.nl, een van de landeigenaren die meewerkt aan het te ontwikkelen Windpark Horst en Telgt in Ermelo, over de samenwerking met Prowind en de omgeving. Hij onderstreept het belang van inbreng van de omgeving, het mee kunnen profiteren van de opbrengst en zelf de regie houden.

Doel van de gemeenten Veluwe Noord is een energieneutrale regio in 2030. Met een werkgroep duurzame energie van de buurtvereniging, Prowind en energiecoöperatie Veluwe Energie is het initiatief genomen tot het Windpark, dat inmiddels is opgenomen als optie voor windmolens in de Regionale Energiestrategie Noord-Veluwe. Jan van Malestein is duidelijk: ik vind die winmolens lelijk, maar minder erg dan zonnevelden en we moeten mee met de ontwikkelingen.

De agri-notaris kan u goed adviseren over het aangaan van dit soort samenwerkingsverbanden en langdurige contracten. Een onafhankelijke blik is voor alle partijen gewenst en geeft zekerheid en vertrouwen voor de toekomst.

Gea Bijlsma

maakt deel uit van het redactieteam van agrinotaris.nl. Mr G. (Gea) Bijlsma, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer bij Notariskantoor Oosterhesselen.