Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

LTO positief gestemd na overleg Schouten

LTO heeft op 25 november een inhoudelijk constructief gesprek gehad met LNV-minister Schouten over het rapport dat vorige week is uitgebracht door het Landbouw Collectief.

Zij wil het ontwikkelingsperspectief voor de agrarische sector behouden. Wie wil blijven boeren, moet dat ook kunnen doen, eventueel via bedrijfsverplaatsing. Deze week onderhandelt de minister met de provincies, want op dit moment zijn de (vaak verschillende) beleidsregels van de provincies het hete hangijzer. Volgens Schouten moet er tussen rijk en provincies tot één beleid gekomen worden. Lees meer in Nieuwe Oogst.

Binnen de agrarische belangenorganisaties bestaat de angst dat de minister aan cherry- picking wil doen, ofwel alleen maar die voorstellen wil overnemen die het Kabinet aanstaan en niet het totale pakket zoals voorgesteld in het rapport. Als agri-notaris vind ik het van belang dat er een afgewogen pakket maatregelen komt dat zowel de boeren als de bouwers vooruit helpt en gedragen wordt door onze hele samenleving. Ook op lange termijn.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Frank Broekhuizen 

 

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.