Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nederlandse kas verrijst waar ook ter wereld

Na de coronadip verwachten kassenbouwers en installateurs flinke groei in buitenlandse projecten. De coronacrisis heeft overheden in importlanden bewust gemaakt van hun afhankelijkheid van het buitenland voor veilig, gezond en betaalbaar voedsel.

In het artikel van Hanneke de Jonge in Nieuwe Oogst wordt Annie van de Riet aangehaald, voorzitter van de bracheorganisatie AVAG. Zij verwijst ook naar het in december verschenen Rabobank-rapport: een goed klimaat voor tuinbouwtechniek.

Samenwerken is cruciaal; de scheidslijn tussen kassenbouwers en installateurs vervaagt. Om de sector internationaal nog beter op de kaart te zetten is de stichting Dutch Greenhouse Delta opgericht. Deze stichting richt zich op matchmaking en de promotie van de Nederlandse tuinbouw in regio’s waar veel vraag is naar Nederlandse tuinbouwoplossingen. Samenwerken met visie, de agri-notaris begeleidt u graag in het juridische proces.

Gea Bijlsma

maakt deel uit van het redactieteam van agrinotaris.nl. Mr G. (Gea) Bijlsma, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer bij Notariskantoor Oosterhesselen.