Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nieuwe inkomstenbronnen melkveehouders

De melkprijs ligt zo rond de 30 cent per liter en is redelijk stabiel. Maar met alle verwachte investeringen in verband met stikstof-, fosfaat- en klimaatmaatregelen is een extraatje voor melkveehouders mooi meegenomen.

De boeren moeten zich meer gaan richten op stapeling van beloningen, aldus Nieuwe Oogst. Een voorbeeld is Duurzame Melkveehouderij Drenthe, waarbij de provincie Drenthe samen met boeren en belangenorganisaties een programma heeft gemaakt voor toekomstgerichte landbouw en agri-business in Drenthe.

Melkveehouders die na het opstellen van een bedrijfsplan verbeteringen realiseren op het gebied van onder meer weidegang, klimaat en ammoniakemissie, wordt een financiële beloning in het vooruitzicht gesteld.

Als agri-notaris denk ik dat elke ondernemer naar de toekomst moet kijken en daarop moet anticiperen. Dit kan een oplossing zijn om toch extra inkomsten te krijgen.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.