Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Onafhankelijke geest Bruil met pensioen

In Boerderij wordt Willem Bruil, terugtredend als hoogleraar agrarisch recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen, geïnterviewd. In het stuk getiteld “Fosfaatwetgeving is broddelwerk” geeft hij ongezouten zijn mening over alle actuele agrarische problematiek. Of het nu gaat over de PAS, het afschaffen van het melkquotum, de fosfaatrechten of de pacht, heilige huisjes bestaan niet voor hem. Voorlopig blijft hij verbonden als adviseur aan het Instituut voor Agrarisch Recht (IAR) in Wageningen.

In dit zeer lezenswaardige stuk wordt de echte Bruil, dikwijls tegen schenen schoppend, fantastisch neergezet. Als agri-notaris denk ik regelmatig “kan het niet wat minder”, maar feit blijft dat hij wel kritische vragen durft te stellen en aan alles en iedereen lak heeft. Dat is gedurfd en kan zeer verfrissend werken!

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Jaap Posthumus

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.