Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Ontwikkelingen Boer-tot-bord-strategie

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft onlangs de Tweede Kamer geïnformeerd over de ontwikkelingen van de Boer-tot-bord-strategie, aldus Nieuwe Oogst. Kamerleden konden over dit onderwerp vragen aan de eurocommissaris stellen.

Timmermans geeft aan dat de benodigde verandering niet mogelijk is als je de mensen niet mee krijgt. Of dat nu gaat om bijvoorbeeld de boeren en tuinders of de consument. De consument moet weten waar het voedsel vandaan komt, wat het met het milieu of met je gezondheid doet, hoe iets wordt geproduceerd. Ook voor de boer moet er een duidelijk plan komen. Zo is volgens Timmermans te weinig oog voor het inkomen van boeren. Daar moet wat aan gedaan worden.

Kamerlid Carla Dik-Faber (CU) was kritisch, onder meer waar het de handelsverdragen betrof. Productie-eisen zijn weliswaar gelijk, maar niet de productie-wijze (en daar gaat de van Boer-tot-bord-strategie over). Daardoor kan een nadeel voor de boeren ontstaan.

Ook boerenorganisaties, zoals LTO, hebben kritiek geuit op de Boer-tot-bord-strategie. Voorzitter Bruins noemt de gestelde doelen niet haalbaar en niet realistisch. Uw agri-notaris houdt de ontwikkelingen voor u in het oog.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Caki Media

Diana Riemersma

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, kandidaat notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Notariskantoor Nicolai te Balk.