Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Oproep: politiek ga aan de slag

De klimaatveranderingen zijn de afgelopen tijd enorm in het nieuws. Het 6e klimaatrapport is uitgebracht.

De mens draagt de verantwoordelijkheid voor het opwarmen van de aarde met alle gevolgen voor mensheid en landbouw. Bosbranden, overstromingen, opwarming van de aarde met 2 graden voor de komende 20 jaar. Hoe manage je dit allemaal? “Pak de regie politiek” is de boodschap die dit artikel in Nieuwe Oogst uitzendt. Het klimaatrapport zoals uitgebreid besproken in dit artikel dient als informatiebron voor overheid en beleidsmakers.

Door alle menselijk ingrijpen zijn de ecosystemen wereldwijd verstoord geraakt. We zijn met te veel mensen en over 30 jaar verwacht men dat de wereldbevolking ten minste is verdubbeld. Ook het klimaat verandert en dat geeft extreme weerssituaties. Duidelijk is dat dit mede veroorzaakt wordt door de mens. Het wordt dus tijd dat we naar ons eigen handelen kijken en daar drastisch in ingrijpen. Is het niet voor ons zelf dan voor onze klein- en achterkleinkinderen. Ook de agri-notaris kan hierin een rol pakken!

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.