Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Orkaan Stikstof

De uitspraak van de Raad van State waarmee een streep werd gezet door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft tot onzekerheid bij bouwers, boeren en industrie geleid. De uitspraak heeft geleid tot veel vragen aan juristen.

In Mr. geven drie juristen hun mening hierover. Ze geven onder andere aan dat sommige sectoren, zoals projectontwikkelaars er gunstiger voorstaan dan anderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van stikstofruimte die vrijkomt door de Spoedwet aanpak stikstof die op 1 januari 2020 is ingegaan.

Ook als Agri-Notaris zie ik de bezorgdheid en onzekerheid die de hele stikstofdiscussie heeft veroorzaakt bij mijn cliënten en zijn de vragen op dat gebied aanzienlijk toegenomen. De Agrinotaris is op de hoogte van de ontwikkelingen in discussie en wetgeving en kan u ter zake adviseren.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Caki Media

Marco Lenderink

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.