Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Rabobank beperkt financieren boeren

Nieuwe Oogst meldt dat de Rabobank melkveehouders als ‘kwetsbare groep’ heeft aangemerkt. Oorzaak is de ongewisse situatie door de stikstofplannen van het Kabinet. Hierdoor zullen innovaties op dat gebied ook minder snel kunnen plaatsvinden. Immers de Rabobank financiert deze investeringen die melkveeboeren bij natuurgebieden in het geheel niet meer. De bank wil wel meedenken en zullen daarom bij Remkes aanschuiven aan tafel.

Als agri-notaris denk ik dat de boeren nu opnieuw extra geraakt worden, zeker in een Natura-2000 gebied. Het is jammer dat de overheid zaken op zijn beloop laat, slecht gefundeerde plannen presenteert en dan vervolgens zo star is. Volgens mij kan er met meebuigen veel meer bereikt worden. Dat geldt overigens ook voor dat deel van de boeren, die het voor de rest van deze groep op dit moment verpesten.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.