Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Rabobank géén zorgplicht

Deze week heeft de rechtbank geoordeeld dat de Rabobank geen mededelings- of waarschuwingsplicht ten aanzien van de mogelijke invoering van productiebeperkende maatregelen had. Lees hier het integrale artikel van Boerderij. De boer die een geldlening aanging bij de bank om zijn veestapel te verdubbelen wordt geacht zelf op de hoogte te zijn van mogelijk in te voeren beperkingen in verband met het bestaande landelijk fosfaatplafond.

Als agri-notaris vind ik dit een meer dan logische uitspraak. Iedere ondernemer heeft zijn eigen (ondernemers-)verantwoordelijkheid en kan niet steeds naar een ander wijzen. Opmerkelijk is dat de rechter in zijn uitspraak de overheid beticht van een beleid dat in enkele maanden tijd 180% is gedraaid. Dit tast het imago van de betrouwbare overheid nog verder aan!

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.