Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Sanering: aandachtspunten en regelingen

In Boerderij worden in het onderdeel “Ondernemen” de opkoop- en saneringsregelingen op de rij gezet en de mogelijkheid aangegeven om deze te ‘stapelen’. Tevens worden nog eens de fiscale gevolgen van sanering van een bedrijf op de rij gezet voor de stoppende boer. Via de ruimte-voor-ruimte-regeling is er soms nog een extraatje voor de boeren te halen. Deze regeling wordt echter in provinciale verordeningen uitgewerkt en verschillen van provincie tot provincie. De Flevopolder beschikt niet eens over de dergelijke regeling. Dit maakt het al met al niet eenvoudiger om alles duidelijk op de rij te krijgen als men overweegt te stoppen. Immers de financiële uitkomsten zijn uiteindelijk toch leidend.

Een uitgebreid verhaal in Boerderij wat de diverse zaken kort op de rij zet. Een handvat voor als je overweegt te stoppen als agrariër, maar ook interessant voor agri-notarissen.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Ulbe Spaans Fotografie

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.