Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Sanering varkenshouders levert niet gewenste stikstofreductie op

NOS bericht over het onderzoek van Investico en EenVandaag, waaruit blijkt dat minder varkensboeren dan gedacht hun bedrijf willen beëindigen. Het ministerie rekenende op zo’n 300 aanmeldingen, er kwamen er meer dan 500, waarvan een deel niet voldeed aan de eisen. De belangenorganisatie voor de varkenssector, de POV, verwacht dat maar 50 tot 60 procent van de uiteindelijk 407 geregistreerde varkensboeren echt zal stoppen. Dit zijn er ruim 200, terwijl de berekening van het Planbureau uitgaat van 361 stoppers.

Minister Schouten houdt vast aan de berekening van het Planbureau en wil afwachten tot volgend jaar voor het definitieve resultaat van stoppers en de daarmee gepaard gaande stikstofreductie.

Besluiten om te stoppen met je bedrijf is vaak een proces van jaren en betekent keuzes maken op divers terrein. De agri-notaris begeleidt u graag.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank L.C.J. Kort

Gea Bijlsma

Gea Bijlsma

maakt deel uit van het redactieteam van agrinotaris.nl. Mr G. (Gea) Bijlsma, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer bij Notariskantoor Oosterhesselen.