Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Snelle schaalvergroting in groentesector

In de afgelopen 20 jaar heeft een snelle schaalvergroting plaatsgevonden in de groenteteelt. Het areaal vollegrondsgroenten nam met ruim 30% toe. Grootste stijger is de teelt van akkerbouwgroenten.

Robert Schilder van Bejo Zaden geeft in Nieuwe Oogst aan, dat schaalvergroting door vollegrondsgroentetelers gezien wordt als oplossing om de kostprijs te verlagen. Daarnaast is de manier waarop de groentebedrijven hun producten afleveren veranderd. Telers voegen waarde toe door verwerking, wassen en verpakken. Ook wordt door grotere bedrijven een deel van de afzet afgedekt door op voorhand leveringscontracten te tekenen met retailbedrijven.

De agri-notaris is niet alleen werkzaam in de streken van het land met melkveehouderijen, maar ook in de streken van het land waar akkerbouw, groenteteelt of bollenteelt de hoofmoot zijn. Ook in die sector kan de agri-notaris een goed adviseur voor u zijn.

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.