Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Snelle(re) transitie? Kom de agrariër fiscaal tegemoet

Bert Kerkhof wil als scheidend voorzitter van de VLB (Vereniging van Accountants en Belastingadviesbureaus) samen met specialisten van de ministeries van Landbouw en Financiën, de Belastingdienst, VLB en brancheorganisaties een werkgroep vormen om te kijken op welke wijze de agrariër geholpen kan worden met minder knellende spelregels voor een snellere transitie.

In een zeer lezenswaardig artikel in Nieuwe Oogst noemt hij de noodzaak van kavelruil 3.0., het versoepelen van de herinvesteringsvoorwaarden en het voorkomen van het vervallen van de landbouwvrijstelling bij vruchtwisseling. Onteigening moet wat hem betreft zoveel mogelijk voorkomen worden.

Het stuk lezende vind ik dat de heer Kerkhof een duidelijke visie heeft, die voor mij logisch klinkt. Kijken of hij nu de handen op elkaar krijgt voor een werkgroep die dit helder op papier zet en ingangen bij de politiek creëert.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.