Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Stikstofmaatregel krachtvoer gaan toch niet door!

De voorgenomen veevoermaatregel van minister Schouten, die per 1 september zou moeten ingaan, gaat toch niet door, zo blijkt uit bronnen van NOS en NU.nl.

Boeren kwamen massaal in verzet tegen deze maatregel. De bedoeling was dat de boeren hun koeien minder eiwitrijk voer zouden geven, zodat het zou leiden tot minder stikstofuitstoot. Uit doorberekeningen van de Wageningen Universiteit blijkt dat de stikstofreductie minimaal is.

Minister Schouten moet op zoek naar een alternatief. Zij hoopt deze te vinden door een groter deel van de stikstofruimte die vrijkomt vanuit de warme sanering van de varkenshouderij te gebruiken om de weg- en woningbouwprojecten vlot te trekken.

Het is fijn voor de boeren dat deze maatregel van tafel lijkt te gaan. Het is te hopen dat er goede oplossingen gevonden worden voor de stikstofproblemen, die al zo lang de gemoederen bezig blijven houden.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Bervoets

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.