Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Subsidieregeling sanering varkenshouderijen

In Nieuwe Oogst leest u dat de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen is opengesteld.

Deelnemende varkensboeren kunnen een vergoeding krijgen voor het laten vervallen van hun varkensrechten en voor de waardevermindering van hun stallen. De regeling staat open voor varkenshouders in veedichte gebieden. Minister Carola Schouten wil met deze regeling onder meer geuroverlast terugdringen en verduurzaming in de varkenshouderij aanmoedigen.

Geïnteresseerde varkensboeren kunnen zich inschrijving via RVO.nl van 25 november 2019 tot en met 15 januari 2020. Toekenning van de vergoeding vindt plaats op basis van de geurscore van het bedrijf. Binnen 3 maanden na sluiting van de openstellingsperiode ontvangen gegadigden uitsluitsel over al of niet deelname aan de regeling.

Bent u varkenshouder en woont en werkt u in een veedicht gebied? Stap dan eens binnen bij uw agri-notaris voor meer informatie.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Hans Prinsen

Diana Riemersma

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, kandidaat notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Notariskantoor Nicolai te Balk.