Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Uit het leven van de stoppende varkensboer

In NRC staat een artikel van een varkensboer uit Bernheze die gebruik maakt van de stoppersregeling. Hij wordt gevolgd in de periode vanaf zijn besluit tot het moment dat de laatste varkens werden opgehaald. De journalist maakt een portret van de varkensboer en al zijn gedachten: stoppen, doorgaan en wat is de nieuwe toekomst op die plek waar ooit zoveel varkens stonden. Een lezenswaardig artikel, als u het mij vraagt.

Een hele reeks van gedachten die door het hoofd van de varkensboer gaan passeren de revue. Een grijns kon ik niet onderdrukken toen ik las dat de stallen slechts één week leeg hebben leeggestaan omdat er een geboorteoverschot aan biggetjes ontstond doordat het covid 19-virus toesloeg in Brabant en de slachthuizen daardoor min of meer op slot gingen.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Koch Studios

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.