Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Volledige overname opstalovereenkomst

Nieuwe Oogst schrijft over akkerbouwer Piet Pomp die een overeenkomst heeft gesloten met PachtZeker: “Volledige overname opstalovereenkomst zorgt direct voor een groot investeringskapitaal voor mijn bedrijf.” Pomp heeft de vergoeding die hij verspreid over een aantal jaren zou ontvangen voor het plaatsen van een windmolen op zijn grond, overgedragen aan PachtZeker. PachtZeker betaalde hem daarvoor een eenmalige vergoeding. Deze vergoeding heeft hij weer deels geïnvesteerd in zijn bedrijf.

Windmolens, zonnepanelen en andere vormen van alternatieve energie zijn een hot item, ook in de agrarische sector. Het maken van opstal- of erfpachtscontracten voor de plaatsing van windmolens of een zonnepark is maatwerk. Laat u daarbij goed adviseren door een deskundige. Dé agri-notaris kan u zowel op juridisch als op fiscaal gebied adviseren over erfpacht- en opstalrechten.

Janien Zomer

studeerde notarieel recht, strafrecht en privaatrecht in Groningen en rondde in 1998 de notariële beroepsopleiding af. Janien is een allround jurist en volgde beroepsopleidingen tot mediator, estateplanner en agrarisch specialist. Zomer Notariaat biedt studenten van de universiteit of het HBO de mogelijkheid stage te lopen of een afstudeerproject te doen.