Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Wat levert Rutte IV de boer op?

In Nieuwe Oogst wordt aandacht besteed aan de inmiddels beëdigde nieuwe ministers waar de boeren nu mee te maken gaan krijgen. De uit Gelderland afkomstige Christianne van der Walle wordt stikstofminister en een oud-gedeputeerde van Groningen, Henk Staghouwer, landbouwminister. In een andere Nieuwe Oogst wordt dieper in op hun arbeidsverleden en bestuurservaring. De diverse landbouworganisaties gaan er open in en gaan uit van voortzetting van het huidige beleid. In een artikel in Melkvee geeft de redacteur aan dat de boeren nog wel op enige compassie van de stikstofminister kunnen rekenen, maar dat dit niet de verwachting is bij de landbouwminister. Voor wie nieuwsgierig is raad ik aan om een kijkje te nemen in beide laatstgemelde artikelen.

 Als ik deze artikelen lees vraag ik als agri-notaris mij wel af of er nog enige sprake is van eigen inbreng van dergelijke ministers of dat zij slechts uitvoerder zijn van een reeds vastgesteld beleid.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.