Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Welke partij is er voor de boer?

De NOS vertelt dat de politieke partijen zeer uiteenlopende ideeën hebben over het herstel van de natuur van alle stikstof. De PVV vindt het stikstofprobleem zelf verzonnen en een aantal linkse politieke partijen vindt dat de veestapel moet inkrimpen. Eén partij geeft aan dat dit met 75% zou moeten! Inmiddels is er ook een tegenbeweging: BBB (BoerBurgerBeweging). Deze vindt dat er eerst eens gemeten en doorgerekend moet worden wat andere sectoren aan stikstof uitstoten. Dat kan niet alleen op basis van de meetgegevens van de agrarische sector, stelt lijsttrekker Caroline van der Plas.

De politiek is zwaar verdeeld inzake de stikstofproblematiek. Doordat er te weinig meetgegevens zijn, blijken we als klein land afhankelijk van Europa. Nieuwe technieken zouden ook eerst de kans moeten krijgen om ontwikkeld en getest te worden. Naar mijn idee is de afhankelijkheid op korte termijn dan ook niet eenvoudig op te lossen.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.