Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Wetsvoorstel stikstofreductie&natuurverbetering ingediend

Op 13 oktober is bovenstaand voorstel naar de 2e Kamer gegaan. Er komt hiervoor tot 2030 6 miljard beschikbaar, waarvan 5 miljard voor structurele aanpak stikstofreductie, zodat minimaal de helft van de natuurgebieden dan op een gezond stikstofniveau zit. Het resterend miljard wordt gebruikt voor vrijstelling van de natuurvergunningsplicht in de bouw.

Wat de gedachten achter het wetsontwerp zijn en over de huidige tekortkomingen van emissiearme stallen, alsmede de invloed van het veranderende klimaat wordt uit de doeken gedaan in Melkvee en Nieuwe Oogst.

 Bij alle berichtgeving hierover constateer ik als agri-notaris veel voorbehouden en onzekerheden in het wetsvoorstel. Een duidelijke én structurele koers van de Minister is kennelijk nog een toekomstdroom!

 Beeld / bron: Nationale Beeldbank H-PS

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.